Βιογραφικo

Ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος, Λεπίδας Δημήτριος MD, FEBU ειδικεύθηκε για ένα έτος στη γενική χειρουργική, ολοκληρώνοντας παράλληλα την ειδικότητα της ουρολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο».

 

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του εκπαιδεύτηκε στην παιδοουρολογία και στη γυναικολογία. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Κολεγίου Ευρωπαίων Ουρολόγων (Fellow of the European Board of Urology), ιδιότητα που απέκτησε έπειτα από γραπτές και προφορικές εξετάσεις.

 

Έχει μετεκπαιδευτεί στην ενδοουρολογία και στη ρομποτική χειρουργική. Έχει πάρει μέρος σε πλήθος Ελληνικών και Διεθνών ουρολογικών συνεδρίων. Επίσης έχει ένα μεγάλο αριθμό εργασιών και δημοσιεύσεων σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά και μάλιστα έχει λάβει μέρος στη συγγραφή βιβλίου για τη γηριατρική στην ουρολογία. Είναι κριτής σε διεθνή ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά. Έχει διατελέσει επιμελητής Β’ στην ουρολογική κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου. Σήμερα, έχει στο ενεργητικό του πληθώρα ενδοσκοπικών και ανοικτών επεμβάσεων και επεμβάσεων ρομποτικής χειρουργικής.